Obiective Halmeu

Piatra Cerbului

Este cel mai înalt punct din raza localităţii Halmeu. Este un loc îndrăgit de tineri şi de persoanele mai în vârstă care vor să facă o scurtă drumeţie. Oamenii şi natura acestor împrejurimi îi leagă definitiv pe turişti de acestă zonă deosebită. Imaginea pădurii, unduirile acesteia, copacii seculari, aerul proaspat, liniştea- toate acestea îmbie la relaxare, la deconectare.

Conac Halmeu

A fost construit in anul 1939 si era candva conacul familiei de nobili Kunfalvi. Avand o arhitectura deosebita, cu spatii largi, luminoase, inconjurat de copaci, cu o gradina superba, conacul se asambleaza perfect in decorul care te imbie la relaxare, la o plimbare prin trecutul zonei, la explorarea locurilor vechi, misterioase. Culoarea calda a zidurilor, decoratiunile simple si estetice atrag atentia trecatorilor.

Lacul Dabolt

Lacul reprezintă o resursă turistică importantă de pe teritoriul acestei localitaţi, deoarece are drept scop să scoată turistul de sub influenţa oboselii şi a stresului, refacându-i forţa necesară pentru continuarea activitaţilor zilnice.